Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Βενεζουέλα: Νέο καθεστώς που εν τέλει ισοδυναμεί με καταναγκαστική εργασία.




Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 – Ώρα Ελλάδος 11:19 π.μ.

Ένα νέο διάταγμα που επιβάλλει ότι οποιοσδήποτε εργαζόμενος στην Βενεζουέλα μπορεί να εργασθεί ενεργά στους αγρούς της χώρας, ως μία διέξοδος στην μάχη κατά της τρέχουσας κρίσης λιμού, είναι έκνομη και εν τέλει ισοδυναμεί με καταναγκαστική εργασία, λέει η Διεθνής Αμνηστία.

«Προσπαθώντας να ανασχέσουν τις σοβαρές ελλείψεις τροφίμων στην Βενεζουέλα με το να εξαναγκάζουν τους ανθρώπους να εργάζονται στους αγρούς, είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να διορθώσει ένα σπασμένο πόδι με επίδεσμο», είπε η Έρικα Γκιεβάρα Ρόσας, Διευθύντρια του Αμερικανικού Τμήματος στην Διεθνή Αμνηστία.

«Το νέο διάταγμα χάνει τον στόχο όταν έχει να κάνει με την εύρεση τρόπων για την Βενεζουέλα ώστε να συρθεί εκτός της βαθιάς κρίσεως στην είναι βυθισμένη επί χρόνια. Οι αρχές στην χώρα χρειάζεται να επικεντρωθούν στην αίτηση και λήψη εις το έπακρον ανθρωπιστικής βοηθείας προς τα εκατομμύρια σε ανέχεια σ’ όλη την χώρα και να δημιουργήσουν ένα μακροχρόνιο σχέδιο ώστε να ανασχέσουν την παρούσα κρίση.»

Το διάταγμα, το οποίο δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, καθιερώνει ότι τα άτομα που εργάζονται σε δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες μπορεί να επιστρατευθούν για να ενταχθούν σε κρατικώς χρηματοδοτούμενες οργανώσεις ειδικευμένες στην παραγωγή τροφίμων. Θα τεθούν σε εργασία στις νέες αυτές εταιρείες προσωρινώς κατ’ ελάχιστον για 60 ημέρες, όπου και μετά τα «συμβόλαιά» τους θα ανανεώνονται αυτομάτως για μία επιπλέον περίοδο 60 ημερών ή θα τους επιτρέπεται να επιστρέφουν στις κανονικές τους εργασίες.

Μετάφραση: Παναγιώτης Κουϊμτζίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείσθε να μην γράφετε υβριστικά σχόλια, διότι θα διαγράφονται.