Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε έφηβους μαθητές λένε να «διαλέξουν» κάποια από τις 25 «επιλογές φύλου»


Το ερώτημα 13 που περιέχεται
μέσα στην μαθητική καταμέτρηση


5 Φεβρουαρίου 2016

Η στημένη διαστροφή της σεξουαλικής ταυτότητος της νεότητος είναι μέρος του Εβραϊκού Προγράμματος της Γενοκτονίας της Λευκής Φυλής.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει στα σχολιαρόπαιδα έναν ποικιλόμορφο πίνανα 25 επιλογών όταν πρόκειται να ταυτοποιήσουν εαυτούς σε μία κυβερνητικώς χρηματοδοτούμενη καταμέτρηση, η οποία περικλείει τις επιλογές «τριφυλετικός» «αλλοκοτόφυλος» και «μεταξύ αγοριού και κοριτσιού».

Η παρούσα καταμέτρηση δίδεται σε εφήβους 13-18 ετών στο Μπράιτον του Ηνωμένου Βασιλείου και διεξήχθη από την κυβερνητικώς χρηματοδοτούμενη Επιτροπή Παίδων για την Αγγλία. Περιγράφεται από πολλούς ως αλλόκοτη και παραπλανητική, το λιγότερο.

Στους εφήβους, επίσης, δίδεται η δυνατότητα να «επιλέξουν όσες επιλογές θέλουν» στο ερωτηματολόγιο, που περιέχει και τα εξής: «ημιαγόρι», «άφυλος», «ασταθής φύλου» μαζί με τις παραδοσιακές επιλογές «αγόρι», «κορίτσι», «αρσενικό» και «θηλυκό»...


Δημόσια κατακραυγή

Συμφώνως με κάποιον αρθρογράφο σε μία εφημερίδα του Μπράιτον, τα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο «αδικαιολογήτως προξενούν σε όλους τους εφήβους την αμφισβήτηση της σεξουαλικής τους ταυτότητος», ενώ ένα κύριο άρθρο που αναρτήθηκε στην Ντέηλυ Μέηλ αποκάλεσε τα ερωτήματα «εντελώς αλλόκοτα», που προξενούσαν μόνον «αβεβαιότητα και σύγχυση στα μυαλά των εξαιρετικά ευάλωτων εφήβων».

Προσέξτε το λογότυπο του Δημοτικού Συμβουλίου Μπράιτον και Χόουβ.
Μιναρέδες και Ινδικοί τρούλοι... Σας κάνει για λογότυπο Βρετανικού Δημοσίου φορέα;


Το δημοτικό συμβούλιο έστειλε το ερωτηματολόγιο σε κάθε σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις πόλεις του Μπράιτον και του Χόουβ, σύμφωνα με τον Άργο (σελίδα στα Αγγλικά), την τοπική εφημερίδα του Μπράιτον. Ο σκοπός της καταμέτρησης εξηγήθηκε από το γραφείο της Επιτροπής Παίδων, το οποίο επέμενε στο ότι θα βοηθούσε να αποκαλυφθούν το «πόση σημασία έχει το φύλο στα νεαρά άτομα».

Μετά από σωρεία δημοσιογραφικών ερωτήσεων, η καταμέτρηση φύλου αποσύρθηκε προς το παρόν. Και αντί αποφάσεως, απλώς ανακοινώθηκε από κάποιον εκπρόσωπο μαζί με το Γραφείο Επιτροπής Παίδων ότι τα αντιφατικά ερωτήματα δεν θα περιληφθούν σε μελλοντικές εκδόσεις μαθητικής καταμέτρησης.

Το ερώτημα της καταμετρήσεως στο οποίο επικεντρώθηκε η διένεξη ήταν ο αριθμός 13, που ζητούσε «Πώς ορίζετε το φύλο σας;». Την εν λόγω ερώτηση ακολουθούσαν πάνω από δέκα επιλογές από τις οποίες είχαν να επιλέξουν μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι επιλογές περιλάμβαναν: «Άφυλος», «Πάνφυλος», «Ανδρόγυνος», «Αμφίφυλος», «Αγόρι», «Ημιαγόρι», «Ημικορίτσι», «Θηλυκό», «Ασταθής φύλου», «Ασύμορφος προς το φύλο», «Αλλοκοτόφυλος», «Κορίτσι», «Μεταξύ αγοριού και κοριτσιού», «Ενδοφυλετικός», «Αρσενικός», «Αδυαδικός», «Αβέβαιος», «Άλλο (παρακαλώ δηλώστε)», «Δεν θέλω να πω», «Αγοροκόριτσο», «Διεμφυλικό αγόρι», «Διεμφυλικό κορίτσι», «Τριφυλετικός», «Νεαρός» και «Νεαρά»...

Μπράντφορντ Χάνσον
Πηγή: εδώ.

Μετάφραση: Παναγιώτης Κουϊμτζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείσθε να μην γράφετε υβριστικά σχόλια, διότι θα διαγράφονται.