Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ο πρόσφυγας που δέχθηκε τρικλοποδιά από μία Ουγγαρέζα φωτογράφο ήταν μέλος τρομοκρατικής ομάδος, ισχυρίζεται Κουρδικό κόμμα.





Ένας Σύριος ο οποίος δέχθηκε τρικλοποδιά από Ουγγαρέζα φωτογράφο σε μία εικονοσκόπηση που διαδόθηκε ευρέως λέγεται ότι είναι μέλος μίας Ισλαμικής στρατιωτικής ομάδας που διέπραξε εγκλήματα εναντίον πολιτών στην πατρίδα του.


Ο Οσάμα Αμπντούλ Μοσέν κατηγορήθηκε ότι υπήρξε μέλος του μετώπου Αλ Άσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα από την Δημοκρατική Ένωση Κουρδοσυρίων (ΔΕΚ - PYD) σε μία δήλωση η οποία μεταδόθηκε την Παρασκευή.

«Ο Οσάμα Αμπντούλ συμμετείσχε στα επαναστατικά κινήματα το 2011 και διέπραξε εγκλήματα εναντίον μειονοτήτων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων ΚΑΙ Κούρδων», λέει η δήλωση.

Προσθέτει πως «μαρτυρίες... πολλών Κούρδων μαζί με εικόνες (που λήφθησαν από την σελίδα του Μοσέν στο Φέησμπουκ) παρείχαν στοιχεία της ανάμειξής του στις δραστηριότητες του μετώπου Αλ Νάσρα».

Το ΔΕΚ επίσης ισχυρίζεται ότι ο Οσάμα Αμπντούλ Μοσέν ζούσε την Συριακή πόλη Τελ Αμπυάντ και αποφάσισε να διαφύγει πριν την έλευση Κουρδικών δυνάμεων που κατέλαβαν την πόλη τον περασμένο Ιούλιο «φοβούμενος» ότι η ανάμειξή του με την παραστρατιωτική ομάδα θα αποκαλυπτόταν.

Ο Μοσέν έλαβε εκτεταμένη βοήθεια και συμπάθεια κατόπιν που μία εικονοσκόπηση διαθόθηκε ευρέως, προκαλώντας την αγανάκτηση του κοινού σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Στην εν λόγω εικονοσκόπηση ο Οσάμα Αμπντούλ Μοσέν κατεγράφη ότι δέχθηκε τροκλοποδιά από μία φωτογράφο στην προσπάθειά του να περάσει τα Ουγγρικά σύνορα με τον 8χρονο υιό του στα χέρια του.


Η φωτογράφος καταδικάσθηκε στην Ουγγαρία αλλά και αλλού στον κόσμο, ενώ ο αναζητών άσυλο με τον υιό του δέχθηκαν ένα συγκινητικό κύμα υποστήριξης. Ο Μοσέν προσεκλήθη να ζήσει στην Ισπανία από μία ποδοσφαιρική ακαδημία καθώς έγινε γνωστό πως ήταν προπονητής ποδοσφαίρου στην Συρία. Επίσης, το προσεφέρθη εργασία στην Ισπανική ποδοσφαιρική σχολή Θενάφε στην Χετάφε, κοντά στην Μαδρίτη.

Ο Οσάμα Αμπντούλ Μοσέν και η οικογένειά του συνάντησαν, επίσης, τον Κριστιάνο Ρονάλντο κατά την διάρκεια ενός αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης ενάντια στην Γρανάδα, στον οποίο είχαν προσκληθεί από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.


Η δήλωση του ΔΕΚ ισχυρίζεται ότι ο Μοσέν δεν ήταν μόνο μέλος του μετώπου της Αλ Άσρα αλλά ότι πολέμησε εναντίον Κούρδων κοντά στις Συριακές πόλεις Αμουντέχ, Σερεκανίγιε και Αφρίν, εμπλεκόμενος σε εγκλήματα εναντίον πολιτών.

Επιπροσθέτως, το ΔΕΚ κατηγορεί τον Μοσέν ότι προκάλεσε βιαιότητες μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Αλ Φάτβα και της Καμίσλο Τζιχάντ το 2004. Η δήλωση, λέει, ότι αυτός όντας ο προπονητής της Αλ Φάτβα στην Ντέηρ εζ Ζορ μεταξύ του 2004 και 2010, ήταν ο υποκινητής βιαίων επεισοδίων που κατέληξαν στον θάνατο 50 Κούρδων, τότε.

Μετάφραση: Παναγιώτης Κουϊμτζίδης
Πηγή: Πατήστε ==> εδώ <==

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείσθε να μην γράφετε υβριστικά σχόλια, διότι θα διαγράφονται.