Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

«Η Χούντα (που σταμάτησε τις έρευνες Πουλιανού στο Σπήλαιο Πετραλώνων) ζει, αυτή τους οδηγεί»Από την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος (Α.Ε.Ε.) εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση:

«Η ΑΕΕ έχει ξεκάθαρα ταχθεί υπέρ των μέτρων όσον αφορά τον περιορισμό της πανδημίας. Συνεπώς ο παραπάνω τίτλος σχετίζεται με το γεγονός ότι παρ’ όλο που φέτος την άνοιξη και το φθινόπωρο έχουν γίνει  προτάσεις στελεχών μας για την ανάσχεση του θανατικού, αυτές (οι προτάσεις) δυστυχώς δεν εισακούστηκαν έγκαιρα (παρά με χρονοκαθυστέρηση). Έτσι, ο ανωτέρω τίτλος έχει να κάνει με το γεγονός ότι επί χούντας (1968 ή / και 1972) δρομολογήθηκε εκ μέρους της «ελληνικής» αρχαιολογικής υπηρεσίας το σταμάτημα των ερευνών Πουλιανού στο Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής.

Την αντίστοιχη κατακρεούργηση της ιστορίας συνεχίζουν - σαν να έχουν πάρει τη σκυτάλη - με κάθε παράνομο τρόπο (π.χ. παραγνωρίζοντας ακόμα και δικαστικές αποφάσεις) οι σημερινοί επίγονοί τους με κύριο "επιχείρημα" τη λασπολογία. Παρ’ όλο που αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο ότι είχαμε το απόλυτο επιστημονικά δίκιο και οι αδρά επιδοτούμενοι νεοφασιστικής νοοτροπίας αντίπαλοι είχαν κι έχουν άδικο, η πανάσχετη (επιεικώς) πολιτεία τούς έχει στα ώπα-ώπα. Με βάση τα ανωτέρω, αλλά και γενικότερα την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, φαίνεται πως δεν απομένει άλλος τρόπος να ανατραπεί αυτή η κατάσταση παρά μόνο από τις επόμενες γενιές, παλεύοντας για το διεθνές επιστημονικό συμφέρον το οποίο τυχαίνει να συμπίπτει με το εθνικό, εγείροντας αξιώσεις εναντίον καθενός που επαίσχυντα επιβουλεύεται το παγκόσμιας ακτινοβολίας επιστημονικό μας έργο».

Πηγή: ΑΕΕ, 17/11/2020, Αρχείον Πολιτισμού, 17/11/2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείσθε να μην γράφετε υβριστικά σχόλια, διότι θα διαγράφονται.