Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Η κατάργηση του κράτους και των τάξεων και το ΚΚΕ.




Γράφει ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως
επί των Εθνικών Θεμάτων

Για το βιογραφικό του Παναγιώτη Λ. Παπαγαρυφάλλου δείτε εδώ.



Έγραφε ο Κ. Μαρξ, τη θεωρία του οποίου υποτίθεται ότι διακονεί το «επαναστατικό» ΚΚΕ: «Η κατάργηση του κράτους έχει έννοια μόνο για τους κομμουνιστές σαν ένα αναγκαίο αποτέλεσμα της κατάργησης των τάξεων, που η εξαφάνισή τους συνεπάγεται αυτόματα την εξαφάνιση της ανάγκης μιας οργανωμένης από μια τάξη εξουσίας για την καταπίεση της άλλης» (Αναφέρεται από τον Γάλλο νομπελίστα συγγραφέα Άλμπερ Καμύ: «Ο επαναστατημένος άνθρωπος», εκδ. «Μουκουμάνη», Αθήνα 1971, σελ. 260-261).

Όπερ, κατά Μαρξ, σημαίνει: Πρώτα καταργούνται οι τάξεις και έπεται η υποχρεωτική κατάργηση του κράτους.

Ερωτάται όμως το ΚΚΕ. Αυτό το ατιμοποιόν κράτος, που κονιορτοποίησε τις τάξεις στην Ελλάδα, πως θα το καταργήσει, όπως διατείνεται, όταν χρηματοδοτείται απ’ αυτό, το οποίο και το προστατεύει με φρουρούς και αυτό με τη σειρά του προστατεύει το … μπ.. τη βουλή;

Προχωρώντας θα βάλω και λίγο Λένιν που έλεγε ότι το προλεταριάτο διαμορφώνεται «στο σχολείο που λέγεται εργοστάσιο»; (βλ. Καμύ, οπ.π. σελ. 273 και σημ. 1).
Το έγραψα και άλλοτε: Χωρίς φουγάρα και καμινάδες μπορεί να υπάρξει συνειδητοποιημένο προλεταριάτο;

Πάντως στα συσσίτια των δήμων, στα καζάνια της εκκλησίας και των διαφόρων «φιλανθρωπικών» πρωτοβουλιών τύπου «ΣΚΑΪ» δεν σφυρηλατείται προλεταριάτο με τη μαρξική έννοια του όρου.

Άρα εκεί στο ΚΚΕ, πάρτε τα μισθά σας από τα βρώμικα ταμεία του καπιταλισμού και φάτε το βρώμικο παντεσπάνι τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείσθε να μην γράφετε υβριστικά σχόλια, διότι θα διαγράφονται.