Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ρότσιλδ και ΜαρξΣύμφωνα με την Εβραϊκή Εγκυκλοπαίδεια, από το 1817 έως το 1848, δηλαδή σε διάστημα 30 ετών περίπου, οι Ρότσιλδ δάνεισαν σε διάφορες χώρες το συνολικό ποσό των 654,8 εκατομμυρίων δολαρίων που θεωρητικά σήμερα θα αντιστοιχούσε στο ποσό των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Χωρίς καν να προσθέσουμε τους υψηλούς τόκους της εποχής (10%) κι ότι τα δάνεια αυτά ανανεώνονταν για δεκαετίες αν όχι για αιώνες. Φυσικά τα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνουν, ούτε τα πετρέλαια, ούτε τον χρυσό, ούτε τα διαμάντια, ούτε τις πρώτες ύλες, ούτε το εμπόριο αρχαιοτήτων και τεχνών, ούτε τις εκδόσεις, ούτε τυχόν άλλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις των Ρότσιλδ που εξασφάλιζαν σε διάφορα κράτη εκβιάζοντας τις κυβερνήσεις με τα δάνεια που είχαν τόσο ανάγκη να πάρουν.
Αυτοί λοιπόν που είχαν βάλει στο χέρι, μέσω των δανείων, τον μισό πλανήτη, αυτοί που ήταν οι πραγματικοί ηγεμόνες Ευρώπης, Αμερικής, Αφρικής κι Ασίας, αυτοί στων οποίων τα ιδιωτικά γραφεία ορίζεται μέχρι και σήμερα η τιμή του Χρυσού, αυτοί που είχαν πάντα υπό τον έλεγχό τους τα μεγαλύτερα μεταλλεία Χρυσού και Διαμαντιών ...ήταν παντελώς «άγνωστοι» στον Μαρξ και τους «ενημερωμένους» αντικαπιταλιστές οπαδούς του.Στο πολυσέλιδο «Κεφάλαιο»... ο αντικαπιταλιστής Μαρξ δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στο ονοματεπώνυμο του Παγκοσμίου Κεφαλαίου, δηλαδή στους Ρότσιλδ.Σε κάποια υποσημείωση που έγραψε ο Φρήντριχ Έγκελς, κι όχι ο Μαρξ φυσικά, αναφέρεται σε μία ανούσια ατάκα ενός Ρότσιλδ... με τρόπο ώστε να μην μπορεί κανείς να καταλάβει το παραμικρό για τα οικονομικά μεγέθη και την ισχύ του συγκεκριμένου ονόματος.

Αρθρογράφος: Σίμος Σταυρακίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείσθε να μην γράφετε υβριστικά σχόλια, διότι θα διαγράφονται.