Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Συγκλονιστικές εγκεφαλικές τομογραφίες δείχνουν την επιρροή της μητρικής αγάπης επί του μεγέθους του παιδικού εγκεφάλου.

Οι νευρολόγοι λένε ότι η αισθητή διαφορά μεταξύ των δύο αυτών εγκεφάλων των δύο τριχρόνων έχει μία κύρια αιτία: τον τρόπο μεταχείρισης αυτών από τις μητέρες τους. Μπρους Πέρρυ, Επίτιμος Διδάκτωρ Ιατρός.



Μία συγκλονιστική σύγκριση τομογραφιών εγκεφάλου δύο τρίχρονων παιδιών αποκαλύπτει νέα στοιχεία επί της επιρροής της θαυμαστής μητρικής αγάπης στην ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου.

Οι καταπληκτικές εικόνες αποκαλύπτουν ότι ο αριστερός εγκέφαλος, ο οποίος ανήκει σε ένα φυσιολογικό τρίχρονο, είναι σημαντικά μεγαλύτερος και περιέχει λιγότερες κηλίδες και σκοτεινές «θολές» περιοχές από τον δεξιό εγκέφαλο, ο οποίος ανήκει σε ένα τρίχρονο που υπέστη αμέλεια στο έπακρον.

Οι νευρολόγοι λένε ότι οι πιο πρόσφατες εικόνες παρέχουν περισσότερα στοιχεία όπου ο τρόπος μεταχείρισης των παιδιών στα πρώιμα χρόνια είναι σημαντικός όχι μόνον για την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, αλλά επίσης καθοριστικός για το μέγεθος του εγκεφάλου τους.

Οι ειδήμονες λένε ότι η αισθητή διαφορά μεταξύ των δύο εγκεφάλων προκαλείται κυρίως από την διαφορά στον τρόπο μεταχείρισης του κάθε παιδιού από την μητέρα του.
Ενώ κατά την πρώτη ματιά, οι εικόνες μπορεί να δεικνύουν ότι το παιδί του δεξιού εγκεφάλου ίσως να υπέστη σοβαρό ατύχημα ή ασθένεια, οι νευρολόγοι είπαν ότι η αλήθεια είναι πως το παιδί με τον συρρικνωμένο εγκέφαλο ήταν παραμελημένο και κακοποιημένο από την μητέρα του, και το παιδί με τον μεγαλύτερο και πιο αναπτυγμένο εγκέφαλο μεγάλωσε σε ένα στοργικό και καλοθεμελίωτο σπιτικό, το οποίο η μητέρα του το φρόντιζε, συμφώνως με την Σάντεϋ Τέλεγραφ.

Ερευνητές είπαν στην Βρετανική εφημερίδα ότι η εικόνα της εγκεφαλικής τομογραφίας στα δεξιά δείχνει ότι ο παιδί έχει έλλειψη στις περισσότερες εκ των στοιχειωδών περιοχών οι οποίες παρίστανται στην εικόνα της τομογραφίας στα αριστερά.

Λένε ότι το παιδί στα αριστερά με τον μεγαλύτερο εγκέφαλο θα είναι πιο έξυπνο και πιο ελπιδοφόρο να αναπτύξει κοινωνική συμπεριφορά κατανόησης των άλλων εν συγκρίσει με το παιδί στα δεξιά.

Από την άλλη πλευρά, το παιδί με τον μικρότερο εγκέφαλο μπορεί να αποβεί πιο επιρρεπές στα ναρκωτικά, να εμπλακεί σε βίαια εγκλήματα, να μείνει άνεργο και να εξαρτάται από κυβερνητικές παροχές στο μέλλον.

Μετάφραση: Ολυμπία Κουϊμτζίδου και Παναγιώτης Κουϊμτζίδης
Πηγή: Medical Daily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείσθε να μην γράφετε υβριστικά σχόλια, διότι θα διαγράφονται.